Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
Po-Pia 8-11:20, 12-16:00hod
0 ks
za € 0,00
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
  1. Úvod
  2. Záhradná literatúra
  3. Rok vinohradníka a vinára ǀ Štefan Hronský

Rok vinohradníka a vinára ǀ Štefan Hronský

Praktické rady záhradkárom

V edícii Praktické rady záhradkárom vyšla v marci 2015 ďalšia publikácia so záhradkárskou tematikou, tentoraz je zameraná na pestovanie hrozna a výrob... celý popis
Dostupnosť
Skladom
€ 9,95
€ 9,05
bez DPH
ks
Číslo produktu:011021B
EAN kód:9788089642212
Výrobca:Plat4M Books
Kompletné špecifikácie

V edícii Praktické rady záhradkárom vyšla v marci 2015 ďalšia publikácia so záhradkárskou tematikou, tentoraz je zameraná na pestovanie hrozna a výrobu vína. Radami a postupmi prác pri sadení a starostlivosti o vinohrad, ako aj pri príprave vína sa chronologicky po mesiacoch venuje uznávaný slovenský odborník doc. Ing. Štefan Hronský, PhD. Kniha je jedinečná aj z toho pohľadu, že ako vôbec prvá u nás sa ucelene venuje pestovaniu viniča i vinárskym činnostiam.

Čitateľovi ponúka praktickú publikáciu pre vinohradníka a vinára, ktorá mu pomôže pri dopestovaní kvalitného hrozna a spracovaní vína. Vinič je prastará kultúra, ktorú človek pestoval pri svojich príbytkoch odpradávna. Plody sa využívali ako ovocie – zdroj potravy. Plodom viniča hroznorodého je strapec – hrozno, používané ako základná surovina na výrobu vína. Podstatnou mierou ovplyvňuje kvalitu vína, preto treba poznať anatomickú stavbu hrozna i jeho chemické zloženie – obsah jednotlivých látok v hrozne, ich vplyv na kvalitu muštu a následne vína. Kniha by nemala chýbať v knižnici žiadneho pestovateľa hrozna, je vhodná najmä pre záhradkárov, menších pestovateľov vinohradu a malopproducentov vína.

Autor čitateľovi ponúka cenné informácie o raste a vývine viniča, predstavuje odrody a rozdeľuje ich podľa použitia. Pestovatelia hrozna, najmä začiatočníci a menej skúsení, nájdu v knihe postupy rezu viniča, termíny, techniku a organizáciu rezu, ďalej autor vysvetľuje tvarovanie dreva a vplyv rezu na rast, úrodu a kvalitu hrozna. Cenné informácie čitateľ nájde v časti knihy o vedeniach viniča, vysádzaní a ošetrovaní, nárokoch na vodu, o ochrane pred škodlivými vplyvmi. Štefan Hronský sa venuje aj téme zberu hrozna, dozrievaniu, typom zrelostí, ako aj rozmnožovaniu a špeneniu viniča.

V tretej časti sa autor zameral na vinárske činnosti. Okrem iného sa venuje anatomickej stavbe hrozna a chemickému zloženiu jednotlivých jeho častí, ďalej rastu, zretiu, hodnoteniu pred spracovaním a požiadavkám na kvalitu pre výrobu rôznych vín. Obzvlášť cenné informácie záujemcovia získajú v podrobnej analýze činností pri príprave vína - drvenie, lisy, zloženie muštu a jeho úpravy a ošetrenie pred kvasením. Poučné sú aj kapitoly o kvasení muštu, zretí vína, oxidačných a redukčných procesoch, filtrácii vína a zákaloch a cudzorodých látkach vo víne. Autor v závere venuje pozornosť filtračným materiálom, fľaškovaniu vína, popisuje rôzne choroby, chyby a nedostatky vína, ako aj hodnotenia a ochutnávky. V tejto časti sa zaoberá aj stručnou charakteristikou niektorých odrodových vín a vhodnosti ich podávania k jedlám.

Tovar zaradený v kategóriách
Náš príbeh

OZY záhradniny sú tu pre Vás či už ste záhradný nadšenec, realizátor, záhradníctvo, alebo prevádzkujete eshop so záhradníckym sortimentom. Našou prioritou je Vám prinášať produkty a služby vysokej kvality, aby ste Váš problém vyriešili natrvalo. Vďaka kvalitným produktom a Vám - našim stálym zákazníkom, sa nám neustále darí prinášať novinky v oblasti záhradníctva na slovenský trh.

Našou odmenou sú spokojní zákazníci.

Váš OZY team.

Kde nás nájdete

OZY s.r.o.
Pavla Mudroňa 5
010 01 Žilina

Kontakty
Logo
OZY pre domy a záhrady
Po-Pia 8-11:20, 12-16:00hod
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk
Spracovanie osobných údajov môžete ovplyvniť úpravou svojich preferencií ochrany súkromia.